Köksmästaren Micael Karlsson tipsar

Här hittar du aktuella mattips från våra båtar och evenemang. Vår egen köksmästare Micael bjuder här även på en del råd och erfarenheter från köket.

 

Nedan följer lite saker att tänka på innan festen;

 

Allergier?
Ta reda om på det finns gäster som har behov av specialkost.
Vi behöver ha en lista senast 5 arbetsdagar innan tillställningen.

Menykort?
Ni kanske vill ha menykort på borden? Vi kan ordna fina kort efter era önskemål men skickar beställningen till tryckeri och behöver ha all information 14 dagar innan tillställningen.
Kostnad 25kr/p

Bordsplacering?
Vill ni ha bordsplacering? Kontakta oss för en mall på uppdukningen. Det går bra att lämna bordsplaceringskort några dagar innan så placerar vi ut dom. Skicka med en placeringskarta. Eller placera namnen på menykorten, se ovan.

Mingellösning?
Är ni många och inte vill ha en formell middag kan jag rekommendera vår mingel lösning.
Bite-size – Vi serverar små portioner av flera rätter i minikoppar med bestick som lätt går att äta stående. Drycken och maten serveras på silverfat av personal så ni kan röra er fritt runt båten.
För mingel menyer se länken.

Sill är gott!
Men det tycker inte alla utländska gäster. Ge dom istället möjlighet att prova sill som serveras ”family style” i små skålar på borden innan den faktiska förrätten. De får äta så mycket dom vill och behöver inte lämna en hel tallrik med mat, samt har fått prova på några av de mest svenska smaker vi har.

Dryckesbiljetter?
Vill du kontrollera kostnaden på alkohol men inte verka snål så kan jag rekommendera något av våra rabatterade dryckespaket. Komplettera det med några dryckesbiljetter som ligger på varje plats så har alla fått precis lagom. Vill dom sen ha mer kan dom betala själva i baren med både kontanter och kort. Vi har dryckesbiljetter vi lånar ut.

Vi hjälper till!
Är det en bröllopsmiddag ombord? Vi hjälper er med dekorationen och köper in blommor efter era önskemål och färgval. Boka in ett möte med mig så sätter vi ihop en meny precis som ni vill ha den.

Hör av er till mig om ni har frågor!