Förrätter
Råbiff185 kr
Av nötinnanlår med tryffelmajonnäs, picklad lök, friterad kapris, puffad potatis och smörgåskrasse
Vintips: Côtes du Jura, Domaine Rijckaert, Jura, Frankrike, 2020 - 580kr/flaska
JORDÄRTSKOCKSSOPPA135 kr
Med bakad svamp, persiljekrisp och machesallad
Vintips: Laurent Miquel, Solas Pinot Noir, Languedoc, 2019, Frankrike - 410kr/flaska
TOAST SKAGEN165 kr
Med handskalade räkor, toppad med löjrom och citron
Vintips: Leitz out, Weingut Leitz, Rheingau, Riesling Trocken, 2018, Tyskland - 485kr/flaska
VIT SPARRIS155 kr
Med dragonmajonnäs, parmesan, rågsmulor och brynt smör (ENDAST MAJ-JUNI)
Vintips: Weingut Rabl, Kamptal, Grüner Veltliner, Langenlois, 2019 Österrike - 450kr/flaska
LAXTARTAR155 kr
På lättgravad regnbåge med syrad gurka, citronkräm, dillkrisp och jungfrusallad
Vintips: Côte 228, Chardonnay, Languedoc, Frankrike, 2019 - 440kr/flaska
Varmrätter – fisk
POCHERAD TORSKRYGG325 kr
Med dillkokt färskpotatis, räkor, ägg, pepparrot och brynt smör
Vintips:Côtes du Jura, Domaine Rijckaert, Jura, Frankrike, 2020 - 580kr/flaska
SMÖRSTEKT GÖS285 kr
Med ljummen sallad på gröna bönor, potatis, rädisor och anjovis samt en dillmajonnäs
Vintips: Weingut Rabl, Kamptal, Grüner Veltliner, Langenlois, 2019 Österrike - 450kr/flaska
SOTAD RÖDING285 kr
Med jordärtskockspuré, picklad rödlök, rökt sidfläsk, gräslök och rödvinssky
Vintips: Laurent Miquel, Solas Pinot Noir, Languedoc, 2019, Frankrike - 410kr/flaska
Varmrätter – kött
TIMJANSROSTAD OXFILÉ335 kr
Med rostad spetsskål, rökt sidfläsk, potatisgratäng, bakade tomater, syrlig rödvinssky och tomatemulsion
Vintips: Tenuta Sant´Antonio, Veneto, Corvina, 2018, Frankrike - 420kr/flaska
LÅNGBAKAD KALVENTRECOTE305 kr
Med sotad grön sparris, gremolatapotatis, tryffelkräm och kalvsky
Vintips: Cascina Ballarin, Piemonte, Langhe Nebbiolo, 2018, Italien - 585kr/flaska
ROSASTEKT LAMMROSTBIFF295 kr
Med gräddstuvad savoykål, bakade tomater, råstekt potatis, rosmarinsky
Vintips: Laurent Miquel, Solas Pinot Noir, Languedoc, 2019, Frankrike - 410kr/flaska
HALSTRAT ANKBRÖST 295 kr
Med potatis- och blomkålspuré, smörbakade morötter, syrlig silverlök och portvinsreduktion
Vintips: Vintips: Côte 228, Chardonnay, Languedoc, Frankrike, 2019 - 440kr/flaska
Desserter
MINIDESSERTER150 kr
Crème brûlée smaksatt med Tahititvanilj
Chokladfondant med passionsfruktcoulis
Hallonpannacotta med mördeg
KLASSIKERN125 kr
Crème brûlée på Tahiti-vanilj med färska hallon
Svenska ostar145 kr
Tre ostar, grön tomatmarmelad och knäckekex
Jordgubbe115 kr
Jordgubbar med syrlig vaniljkräm, jordgubbsmaräng, mördeg och atsinakrasse
Choklad115 kr
Chokladpannacotta med salt kola, mördeg, krispig karamell, passionsfrukt och yoghurt
Vintips: Ett dessertvin höjer en dessert ytterligare ett steg och finns både som ett lite sötare vin till choklad och grädde samt ett friskare vin till frukt och bär.
Mingelbuffé
KOCKENS VAL 325 kr
1 minislider, 1 kycklingrätt, 1 fisk/skaldjursrätt, 1 vegetarisk rätt
VÄLJ 4 ST VALFRIA RÄTTER 375 kr
Kött
Minislider med tryffelmajonnäs och picklad lök
Brioche med helstekt biffrad, karamelliserad lök och dijonnaise
Chimichurrikyckling med rostad majssallad
Coppa di Parma med parmesankräm och sotad tomat
Fisk
Ceviche med lax, räkor, mango och avokado
Gubbröra med miniknäcke och gräslök
Skagenröra med smörstekt toast
Rökt lax med citronkräm och rågsmulor
Veg
Tomatsallad med syrad lök, vattenmelon och fetaost
Bakade tomater med buffelmozzarella och basilika
Slider med BBQ-biff, silverlök och gremolatamajonnäs (vegansk)
Buffé
SKALDJURSPLATÅN Dagspris, ca 895 kr
Halv nykokt hummer
Kokta räkor
Rökta räkor
Nykokta havskräftor
Moules marinière
Skagenröra med smörstekt toast
Limeaioli, saffransaioli, Rhode island dressing
Vitlöksbröd, kuvertbröd och Västerbottenost
Lägg till 3 ostron för 115 kr
Lägg till krabbklor för 195kr
SKÄRGÅRDEN 495 kr
Skagenröra med citron och dill
Gubbröra med knäckebröd
Rökt lammstek med rostad vitlökskräm och rosmarindressing
Fänkålsmarinerad lax med citronkräm
Primörsallad med cidervinägersenap
Frissésallad med tomat, rädisor och vinegrette
Kuvertbröd, smör och grevéost
CHARMEN 455 kr
Halstrad grön sparris med parmesankräm
Rödkålsgravad lax med senapskräm
Rosastekt biffrad med örtdressing
Timjansrostad potatis med västerbottenost
Tomat- och löksallad
Kuvertbröd, smör och grevéost