(Tänk på att alla i sällskapet äter samma rätter)
Förrätter
TOAST SKAGEN 165 kr
Med handskalade räkor, toppad med löjrom samt citron
Vintips: Leitz out, Weingut Leitz, Rheingau, Riesling Trocken, 2018, Tyskland - 485kr
S.O.S 145 kr
3 sorters sill, inlagd strömming, Västerbottensost, rödlök, gräddfil och färskpotatis
Dryckestips: Lager och en snaps, 5cl - 126.40kr
KALIXLÖJROM295 kr
Med smörstekt toast, crème fraîche, rödlök, gräslök och citron
Vintips: Jean-Marc Brocard, Chablis Sainte Claire, 2019 Frankrike - 550kr/flaska
Råbiff165 kr
Av nötinnanlår med tryffelmajonnäs, picklad lök, friterad kapris, puffad potatis och smörgåskrasse
Vintips: Barbera d A´asti, Carlin de Paolo, Piemonte, Italien, 2020 - 490kr/flaska
Laxtartar135 kr
Med rödbeta, citronkräm, syrad gurka, sjökorall och friterat rispapper
Vintips: Côte 228, Chardonnay, Languedoc, Frankrike, 2016 - 440kr/flaska
HALSTRAD GRÖN SPARRIS135 kr
Med dragonmajonnäs, parmesan, rågsmulor och äggkräm
Vintips: Weingut Rabl, Kamptal, Grüner Veltliner, Langenlois, 2019, Österrike - 450kr/flaska
KANTARELLTOAST145 kr
På brioche med rökt sidfläsk, persilja och västerbottensost (ENDAST SENSOMMAR/HÖST)
Vintips: Scaia Garganega/Chardonnay, Tenuta Sant´Antonio, Veneto, 2019, Italien - 470kr
VIT SPARRIS155 kr
Med hollandaisesås på brynt smör och forellrom, dillkrisp samt örtsallad (ENDAST MAJ-JUNI)
Vintips: Weingut Rabl, Kamptal, Grüner Veltliner, Langenlois, 2019 Österrike - 450kr/flaskar
Varmrätter - fisk
POCHERAD TORSKRYGG 295 kr
Med dillstompad färskpotatis, räkor, ägg, pepparrot och brynt smör
Vintips: Côtes du Jura, Domaine Rijckaert, Jura, Frankrike, 2020 - 580kr/flaska
ROSTAD HÄLLEFLUNDRA 315 kr
Med sparrispotatis, ångad grön sparris, caviarhollandaise och örtsallad
Vintips: Domaine Marcel Deiss, Alsace, AOC Alsace Blanc, 2018, Frankrike, - 570kr/flaska
SOTAD RÖDING 275 kr
Med ljummen sallad på gröna bönor, potatis, rädisor och anjovis samt en dillmajonnäs
Vintips: Weingut Rabl, Kamptal, Grüner Veltliner, Langenlois, 2019 Österrike - 450kr/flaska
SMÖRSTEKT GÖS 255 kr
Med jordärtskockspuré, picklad rödlök, rökt sidfläsk, gräslök och rödvinssky
Vintips: Laurent Miquel, Solas Pinot Noir, Languedoc, 2019, Frankrike - 410kr/flaska
Varmrätter - kött
TIMJANSROSTAD OXFILÉ 315 kr
Med rostad spetsskål, potatisterrine med rökt sidfläsk och gräslök, syrlig rödvinssky samt choronsås
Vintips: Tenuta Sant´Antonio, Veneto, Corvina, 2018, Frankrike - 420kr/flaska
LÅNGBAKAD KALVENTRECOTE 285 kr
Med sotad grön sparris, ramslök- och potatiskaka, tryffelbearnaise och kalvsky
Vintips: Cascina Ballarin, Piemonte, Langhe Nebbiolo, 2018, Italien - 585kr/flaska
ROSASTEKT LAMM 265 kr
Med gräddstuvad savoykål, bakade tomater, råstekt potatis och rosmarinsky
Vintips: Laurent Miquel, Solas Pinot Noir, Languedoc, 2019, Frankrike - 410kr/flaska
HALSTRAT ANKBRÖST 265 kr
Med potatis- och blomkålspuré, smörbakade morötter, syrlig silverlök och portvinsreduktion
Vintips: Vintips: Côte 228, Chardonnay, Languedoc, Frankrike, 2019 - 440kr/flaska
Desserter
MINIDESSERTER150 kr
Crème brûlée smaksatt med Tahititvanilj
Chokladfondant med passionsfruktscoulis
Hallonpannacotta med mördeg
KLASSIKERN95 kr
Crème brûlée på Tahiti-vanilj med färska hallon
SVENSKA OSTAR125 kr
Tre svenska gårdsostar, grön tomatmarmelad och knäckekex
JORDGUBBE115 kr
Jordgubbar med vår egen vaniljglass, jordgubbsmaräng och kaksmulor
Äpple115 kr
Äppelkompott med tonkakräm, kanel, krispig karamell, äppelgelé samt mördeg
Hallon115 kr
Lakritssmetana, hallonglass, kladdkaka, hallonkompott, citronmelissgelé, pistagenötter
Choklad115 kr
Bakad choklad med salt kola, passionsfrukt, frusen grekisk yoghurt samt rostad chokladkaka
”BANOFFE PIE”115 kr
Bananpannacotta med mjölkchokladglass, pajsmulor, vaniljgrädde och krispig banan
Vintips: Ett dessertvin höjer en dessert ytterligare ett steg och finns både som ett lite sötare vin till choklad och grädde samt ett friskare vin till frukt och bär.
Mingelbuffé
KOCKENS VAL 325 kr
1 minislider, 1 kycklingrätt, 1 fisk/skaldjursrätt, 1 vegetarisk rätt
VÄLJ 4 ST VALFRIA RÄTTER 375 kr
Kött
Minislider med tryffelmajonnäs och picklad lök
Brioche med helstekt biffrad, karamelliserad lök och dijonnaise
Chimichurrikyckling med rostad majssallad
Coppa di Parma med parmesankräm och sotad tomat
Fisk
Ceviche med lax, räkor, mango och avokado
Gubbröra med miniknäcke och gräslök
Skagenröra med smörstekt toast
Rökt lax med citronkräm och rågsmulor
Veg
Tomatsallad med syrad lök, vattenmelon och fetaost
Bakade tomater med buffelmozzarella och basilika
Slider med BBQ-biff, silverlök och gremolatamajonnäs (vegansk)
Buffér
SKALDJURSPLATÅN Dagspris, ca 895 kr
Halv nykokt hummer
Kokta räkor
Rökta räkor
Nykokta havskräftor
Moules marinière
Skagenröra med smörstekt toast
Limeaioli, saffransaioli, Rhode island dressing
Vitlöksbröd, kuvertbröd och Västerbottenost
Lägg till 3 ostron för 115 kr
Lägg till krabbklor för 195kr
Sommaren 435 kr
Sotad grön sparris med dragonmajonnäs, rågsmulor och lagrad ost
Romansallad med nobisdressing och surdegskrutonger
Tomater med rödlök, citron och persilja
Gurka med yoghurt, mynta och olivolja
Färskpotatis med pepparrot, vattenkrasse och rädisor
Saltbakade rödbetor med honung, gräslök och svartpeppar
Grillad kalventrecote med rostad vitlök och bearnaisesås
Citronrökt lax med örtkräm, dill och rädisor
Kuvertbröd, knäckebröd och vispat smör
Lägg till en liten dessert - 55kr
Gräddfilspannacotta med jordgubbar och mördeg
SMÖRGÅSBORDET495 kr
Vår egen inlagda sill samt dill- och senapssill
Dillkokt färskpotatis med gräddfil och gräslök
Ägghalvor med caviar och citronmajonnäs
Gubbröra med knäckebröd
Skagenröra med nyriven pepparrot
Rödkålsgravad lax med fänkål och senapssås
Viltköttbullar med gräddsås och pressgurka
Janssons frestelse
Rostbiff med senapskräm, kapris och krasse
Timjanspotatis med cornichons och picklad lök
Rädissallad med citrusvinegrette
Kuvertbröd, grevéost och vispat smör
Lägg till en liten dessert - 55kr
Kanel- och äppelkompott med pajsmulor och vaniljkräm
Hösten435 kr
Rostad lammrostbiff med timjan och vitlök
Varmrökt chililax med dragonkräm och picklad lök
Potatis- och jordärtsskocksgratäng
Gräddkokta kantareller med lingon och rökt sidfläsk
Rostade betor med getost och balsamicovinegrette
Frissésallad med lingonvinegrette och friterade kronärtskockor
Bakade palsternackor med citron och persilja
Fänkålssallad med äpple och rödlök
Spetskål med yoghurt och körvel
Kuvertbakat bröd, knäckebröd och smör
Lägg till en liten dessert - 55kr
Klassisk smulpaj med äpplen och vaniljsås
MEDELHAVET465 kr
Utvalda charkuterier, bl.a. Prosciutto, Tryffelsalami, Coppa di Parma
Vinkokta blåmusslor med vitlök och timjan
Gremolatabakad lax
Haricot verts ”nicoise”
Tomatsallad ”provençale” med färska örter
Bakade tomater med buffelmozzarella och basilika
Tryffelmajonnäs, balsamicodressing
Pärlcous-cous med fetaost
Franska ostar med grön tomatmarmelad samt kex
Kuvertbröd med vispat smör
Lägg till en liten dessert - 55kr
Skogsbärstiramisu
BBQ395 kr
Grillad flankstek med chilirub
Salsiccia med örter och svartpeppar
Slowcooked BBQ-pork
Rödkålsslaw med mynta
Grillade majskolvar
Örtbakade champinjoner
Potatisgratäng med rostad vitlök
Grönsallad med rädisor
Dragonmajo, BBQ-sauce,Tzatziki
Kuvertbröd med vispat smör
Lägg till en liten dessert - 55kr
Bakad choklad med hallon och pistage