(Alla i sällskapet äter samma rätter)
Förrätter
TOAST SKAGEN 165 kr
med handskalade räkor, på smörstekt bröd, toppad med löjrom och citron
Vintips: Chablis, Sainte Claire, Jean-Marc Brocard, FR, 2021 - 625kr/flaska
S.O.S 165 kr
tre sorter av kockens utvalda sillar, inlagd strömming, Västerbottensost, rödlök, gräddfil och färskpotatis
Dryckestips: Lager och en snaps, 5cl - 126.40kr
LÖJROM FRÅN BOTTENVIKEN295 kr
med smörstekt toast, crème fraîche, rödlök, gräslök och citron
Vintips: Champagne, Bollinger Special Cuvée Brut, FR, NV - 885kr/flaska
CHARKBRICKA165 kr
med kockens utvalda delikatesser, cornichoner, oliver och kronärtskocka
Vintips: Corvina, Scaia, Tenuta Sant´Antonio, Veneto, IT, 2019 - 595kr/flaska
LAXTARTAR165 kr
med sojamajonnäs, kimchisesam, syrad gurka och rispapper
Vintips: Riesling, Leitz out, Weingut Leitz, Trocken, Rheingau, DE, 2021- 510kr/flaska
BURRATA155 kr
med bakade tomater, basilika- och parmesankräm och surdegskrutonger
Vintips: Weingut Rabl, Kamptal, Grüner Veltliner, Langenlois, 2021, AT - 490kr/flaska
KANTARELLTOAST175 kr
med rökt sidfläsk, persilja och Västerbottensost på smörstekt bröd (endast sensommar/höst)
Vintips: Côtes du Rhône, Domaine Santa Duc, Les Vielles Vignes, ekologisk, FR, 2020 - 510kr/flaska
VIT SPARRIS165 kr
med hollandaisesås på brynt smör, forellrom, dillkrisp och örtsallad (endast maj/juni)
Vintips: Alsace, Domaine Marcel Deiss, AOC Alsace Blanc, biodynamisk, FR, 2020 - 580kr/flaska
Varmrätter - fisk
POCHERAD TORSKRYGG 325 kr
med dillstompad potatis, handskalade räkor, 65-gradigt ägg, pepparrot och brynt smör
Vintips: Chablis, Sainte Claire, Jean-Marc Brocard, FR, 2021 - 625kr/flaska
ROSTAD HÄLLEFLUNDRA 345 kr
med färskpotatis, ångad grön sparris, caviarhollandaise och örtsallad
Vintips: Riesling, Leitz out, Weingut Leitz, Trocken, Rheingau, DE, 2021- 510kr/flaska
SOTAD RÖDING 295 kr
med “smashed potatis” brytbönor, Champagnesås och kryddig krasse
Vintips: Chardonnay, Macon Villages la Roche Vineuse, Domaine Rijckaert, Bourgogne, FR, 2020 - 640kr/flaska
SMÖRSTEKT GÖS 285 kr
med jordärtskockspuré, picklad rödlök, rökt sidfläsk, gräslök och rödvinssky
Vintips: Côtes du Rhône, Domaine Santa Duc, Les Vielles Vignes, ekologisk, FR, 2020 - 510kr/flaska
Varmrätter - kött
TIMJANSROSTAD OXFILÉ 325 kr
med rostad spetsskål, potatisterrine, örter, syrlig rödvinssky och choronsås
Vintips: Barbera d’ asti, Carlin de Paolo, Piemonte, IT, 2020 - 495kr/flaska
LÅNGBAKAD KALVENTRECOTE 315 kr
med sotad grön sparris, parmesan- och potatiskaka, tryffelbearnaise och kalvsky
Vintips: Chianti Classico, Brancaia, Toscana, ekologisk, IT, 2020 - 555kr/flaska
HJORTYTTERFILE 315 kr
med gräddstuvad svamp, rostade rotfrukter, picklad lök och lingon
Vintips: Nebbiolo, Alberto Ballarin, Piemonte, Langhe, IT, 2021- 595kr/flaska
HALSTRAT ANKBRÖST 295 kr
med potatis- och blomkålspuré, smörbakade morötter, syrlig silverlök och portvinsreduktion
Vintips: Zinfandel, Seghesio Vineyards, Sonoma County, Kalifornien, US, 2019 - 680kr/flaska
Desserter
MINIDESSERTER 3 st150 kr
Crème brûlée på Tahiti-vanilj
Chokladfondant med passionsfruktscoulis
Vit chokladpannacotta med grön äppelpuré
KLASSIKERN125 kr
crème brûlée på Tahiti-vanilj med färska hallon
SVENSKA OSTARfr. 150 kr
tre svenska gårdsostar, grön tomatmarmelad och knäckekex
JORDGUBBAR115 kr
med vaniljglass, jordgubbsmaräng och kaksmulor
PORTIONSBAKAD ÄPPELPAJ125 kr
på mandelbotten med crème anglais
TROPISK CHOKLADFONDANT125 kr
med kokospannacotta, mangocoulis och ananaskrisp
Dryckestips: Vi har ett stort utbud av dessertviner och hjälper gärna till att utforma en unik smakupplevelse till er.
* Alla priser gäller exklusive moms.
Mingelbuffé
Serveras i små skålar på brickor. Perfekt när man inte vill ha en sittande middag, men ändå en mättande måltid.
KOCKENS VAL 345 kr
1 minislider, 1 kötträtt, 1 fisk/skaldjursrätt, 1 vegetarisk rätt
VALFRIA RÄTTER (4st) 395 kr
Kött
Minislider med tryffelmajonnäs och picklad lök
Brioche med helstekt biffrad, karamelliserad lök och dijonnaise
Kimchipanerat kycklingspett med sojagurka
Coppa di Parma med parmesankräm och sotad tomat
Fisk/skaldjur
Ceviche med lax, räkor, mango och avokado
Gubbröra med miniknäcke och gräslök
Skagenröra med smörstekt toast
Kallrökt lax med citronkräm och rågsmulor
Veg
Fetaostsallad med vattenmelon, färska tomater och syrad lök
Bakade tomater med buffelmozzarella och basilika
Slider med BBQ-biff, silverlök och gremolatamajonnäs
Bufféer
Sommaren 435 kr
Sotad grön sparris med dragonmajonnäs, rågsmulor och lagrad ost
Romansallad med nobisdressing och surdegskrutonger
Tomater med rödlök, citron och persilja
Gurka med yoghurt, mynta och olivolja
Färskpotatis med pepparrot, vattenkrasse och rädisor
Marinerade betor med getost och balsamicovinäger
Grillad kalventrecote med tryffelbearnaisesås
Citrongravad lax med örtkräm, dill och rädisor
Kuvertbröd, knäckebröd och vispat smör
Lägg till en liten dessert - 55kr
Gräddfilspannacotta med jordgubbar och mördeg
SKALDJURSPLATÅN Dagspris, ca 995 kr
Halv nykokt hummer
En näve kokta räkor
En näve rökta räkor
Nykokta havskräftor
Moules marinière
Skagenröra med smörstekt toast
Limeaioli, saffransaioli, Rhode Island dressing
Vitlöksbröd, kuvertbröd och Västerbottenost
Lägg till 3 ostron för 115 kr
Lägg till krabbklor för 195kr
SMÖRGÅSBORDET495 kr
Vår egen inlagda sill samt dill- och senapssill
Dillkokt färskpotatis med gräddfil och gräslök
Ägghalvor med caviar och citronmajonnäs
Gubbröra med knäckebröd
Skagenröra med nyriven pepparrot
Rödbetsgravad lax med fänkål och senapssås
Viltköttbullar med gräddsås och pressgurka
Janssons frestelse
Rostbiff med senapskräm, kapris och krasse
Timjanspotatis med cornichons och picklad lök
Rädissallad med citrusvinegrette
Kuvertbröd, grevéost och vispat smör
Lägg till en liten dessert - 55kr
Creme Brûlée på Tahiti-vanilj
Hösten435 kr
Rostad lammrostbiff med timjan och vitlök
Marinerad chililax med dragonkräm och picklad lök
Potatis- och jordärtsskocksgratäng
Gräddkokta kantareller med lingon och bakad lök
Rostade betor med quinoa och smulad fetaost
Frissésallad med lingonvinegrette och kronärtskockor
Bakade palsternackor med citron och persilja
Fänkålssallad med äpple och rödlök
Rödkålsslaw med cidervinägersenap
Kuvertbröd, knäckebröd och smör
Lägg till en liten dessert - 55kr
Kanel- och äppelkompott med pajsmulor och crème anglaise
MEDELHAVET465 kr
Kockens utvalda charkuterier, bl.a. Prosciutto, Tryffelsalami, Coppa di Parma
Vinkokta blåmusslor med vitlök och timjan
Gremolatabakad lax
Haricot verts ”nicoise”
Tomatsallad ”provençale” med färska örter
Bakade tomater med buffelmozzarella och basilika
Tryffelmajonnäs, balsamicodressing
Pärlcous-cous med fetaost
Franska ostar med grön tomatmarmelad samt kex
Kuvertbröd med vispat smör
Lägg till en liten dessert - 55kr
Chokladmousse med halloncoulis
BBQ395 kr
Grillad flankstek med chilirub
Salsiccia med örter och svartpeppar
Pulled pork
Rödkålsslaw med mynta
Grillade majskolvar
Örtbakade champinjoner
Potatisgratäng med rostad vitlök
Grönsallad med rädisor
Dragonmajo, BBQ-sauce, Tzatziki
Kuvertbröd med vispat smör
Lägg till en liten dessert - 55kr
Bakad choklad med hallon och pistage